Akoestische kast… 3 vliegen in één klap!

Akoestische kast… 3 vliegen in één klap!

Akoestische kast… 3 vliegen in één klap!

 

We kennen allemaal de voordelen van de “kantoortuin” als werkomgeving. Verbeterde onderlinge communicatie, toenemende collegialiteit en meer beweging zijn hier natuurlijk goede voorbeelden van. De kantoortuin als ideale werkomgeving wint na veertig jaar groei nog steeds terrein, met natuurlijk als relatief nieuwe upgrade… de flexplek. Toch heeft iedere kantoortuin wat zaken die de nodige aandacht verdienen bij het bepalen van de opstelling van werkplekken. Er van uit gaande dat de kantooromgeving al voorzien is van een evenwichtige en toereikende verlichting, een goede luchtkwaliteit, goede bureau’s en bureaustoelen met ARBO certificering, dan zijn er wat ons betreft in iedere kantoortuin 3 hoofdzaken waaraan een goed werkbare kantoortuin zou moeten voldoen.

 

1. Goed bereikbare kastruimte

Een van de voordelen van een goed ingerichte kantoortuin is dat niet iedere medewerken over een eigen werkarchief (documentatie, projectadministratie etc.) hoeft te beschikken. Het is echter wel belangrijk dat deze zaken voor iedereen goed bereikbaar blijven. Een goede manier om dit te bereiken is door een vrijstaande opstelling van kantoorkasten, en om mogelijke obstructies te voorkomen bedoelen we eigenlijk schuifdeurkasten. Zo’n vrijstaande opstelling, los van de wanden geeft een snel overzicht van waar zaken zich bevinden en dat is wel zo prettig. Wanneer gekozen wordt voor een vrijstaande opstelling waarbij de schuifdeurkasten met de ruggen tegen elkaar staan ontstaat er zonder noemenswaardige afname van vloeroppervlak een dubbele opbergcapaciteit.

 

2. Goede akoestiek

De tweede uitdaging is er een die meestal wordt onderschat… de akoestiek. Toen kantoren nog waren opgedeeld is separate “hokjes” was die akoestiek ook niet altijd voor elkaar, maar de nadelen bleven beperkt. Wanneer je zat te bellen bleef de overspraak ondanks de matige akoestiek binnen de norm. Bij een kantoortuin is dit natuurlijk niet zo. Akoestiek is dan een van de grootste uitdagingen. Meerdere mensen zitten of staan gelijktijdig te bellen of zijn in overleg met elkaar. Zonder inrichting waarbij goed is nagedacht over akoestiek ontstaat hierdoor een onrustige en dus stressvolle werkomgeving. De oplossing voor dit probleem is om een vrijstaande opstelling te maken van akoestische schuifdeurkasten die de nagalm van de omgevingsgeluiden effectief absorberen… en dat werkt!

Akoestische schuifdeurkast

 

3. Privacy

De voordelen van een kantoortuin zijn duidelijk, zolang het maar geen saaie lege ruimte wordt met een dwangmatig effectieve bureau-opstelling. We willen natuurlijk geen gymzaal met 50 bureaus tijdens schoolexamens. Een goed functionerende kantoortuin wordt aangenaam zodra er kleinere enigszins afgebakende ruimten worden gecreëerd welke toch open zijn. Dit kan afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden een plek zijn waar 1 vrijstaande werkplek is maar ook voor een dubbele bureau-opstelling of een cluster van 4 bureaus. Dergelijke ruimten bieden naast alle openheid ook een aangename afscherming. Ook dit kan perfect worden bereikt door toepassing van de akoestische schuifdeurkasten.

De akoestische schuifdeurkast is dus een akoestische kantoorkast die 3 vliegen in één klap slaat. Het is een akoestische roomdivider met goed bereikbare kastruimte. 1 product dat 3 belangrijke taken op zich neemt en zo van enorme invloed is op de sfeer, het comfort en de werkbaarheid in de moderne kantoortuin.

OFFISK voert deze alleskunners onder de naam Akoestische schuifdeurkast DSDA en levert ze in hoogtes van 120cm, 160cm en 198cm, in breedten van 160cm. en 200cm. bij een diepte van 50cm. en in de kleuren zwart (RAL9005), wit (RAL9010) en grijs (RAL9006).