Waarom akoestische schuifdeurkasten kopen?

Waarom akoestische schuifdeurkasten kopen?

Akoestische kasten, de mulitifunctionele oplossing voor de kantooromgeving

Waarom akoestische schuifdeurkasten

Het aanschaffen van akoestische kasten biedt een veelzijdige oplossing voor uw kantoor, omdat ze niet alleen extra opbergruimte bieden, maar ook de akoestiek op uw werkplek verbeteren. Het is van groot belang dat u ongestoord kunt werken op kantoor en harde, galmende geluiden kunnen hierbij voor afleiding en irritaties zorgen. Vaak wordt gedacht dat deze geluiden van buiten, collega's, telefoons of radio's komen, terwijl het storende geluid vaak komt door door een piepende wielen van een bureaustoel, krakende geluiden van rugleuningen, lades die worden dichtgegooid, koffiebekers die op bureaublad gezet worden. Het is dan ook aan te raden om te investeren in hoogwaardig, akoestisch kantoormeubilair om een rustige werkomgeving te creëren.

Voordelen van akoestische archiefkasten

Akoestische archiefkasten bieden inderdaad verschillende voordelen, vooral als het gaat om het verminderen van lawaai en het verbeteren van de akoestiek in een kantooromgeving. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van akoestische archiefkasten:

1. Vermindering van lawaai: Akoestische archiefkasten zijn ontworpen om geluid te absorberen en te verminderen. Door de stevige constructie en het gebruik van hoogwaardige akoestische materialen in de kastdeuren, kunnen deze kasten het geluid op uw kantoor absorberen en verminderen. Dit kan de geluidsoverlast verminderen en een meer rustige werkomgeving creëren.

2. Verbeterde akoestiek: Een slechte akoestiek kan leiden tot vermoeidheid, stress en verminderde productiviteit op de werkplek. Akoestische archiefkasten kunnen de akoestiek in de ruimte verbeteren door de galm te verminderen en een meer evenwichtige akoestiek te creëren. Dit kan leiden tot een comfortabelere werkomgeving en een verhoogde productiviteit.

3. Extra opbergruimte als je de kast plaats midden in de kantoorruimte, bijvoorbeeld als room-devider. Akoestische archiefkasten bieden niet alleen akoestische voordelen, maar ook extra opbergruimte. Dit kan helpen om de werkruimte opgeruimd en georganiseerd te houden, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de efficiëntie wordt verbeterd.

Kortom, akoestische archiefkasten kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan elk kantoor dat te kampen heeft met lawaai- en akoestiekproblemen. Ze bieden niet alleen praktische opbergruimte, maar helpen ook om de werkomgeving comfortabeler en productiever te maken door het geluid te verminderen en de akoestiek te verbeteren.

 

Hoe werkt een akoestische schuifdeurkast?

Akoestische archiefkasten zijn ontworpen om geluid te verminderen en de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dit wordt bereikt door het gebruik van akoestische materialen zoals geluidsreducerende wol of akoestisch foam in de kastdeuren. Deze materialen hebben een hoge absorptiewaarde, waardoor geluid niet wordt gereflecteerd maar juist wordt geabsorbeerd. Hierdoor ontstaat er minder galm en lawaai, wat resulteert in een fijnere en rustigere werkplek. Om ervoor te zorgen dat de kasten niet alleen geluidsreducerend zijn, maar ook stil in gebruik, zijn de schuifdeurkasten voorzien van een hoogwaardig soft-close mechanisme. Hierdoor lopen de schuifdeuren soepel en fluisterstil, waardoor de kasten zelf ook nauwelijks geluid produceren. De kastdeuren zijn vaak geperforeerd zodat het geluid makkelijk kan binnendringen en worden op een mooie manier geïntegreerd in het ontwerp van de kast.

 

Klik hier voor een overzicht van alle akoestische schuifdeurkasten.