5 redenen om een Zit Sta Bureau aan te schaffen

5 redenen om een Zit Sta Bureau aan te schaffen

5 redenen om een Zit Sta Bureau aan te schaffen

Verbeter je productiviteit door te investeren in een Zit Sta Bureau. Lees verder voor vijf redenen waarom je er een zou moeten aanschaffen!

Reden #1 - Een actieve en dynamische werkhouding creëren

Een zit-sta bureau kan je helpen om een actieve en dynamische werkhouding te creëren. Zitten gedurende lange perioden kan namelijk leiden tot talloze gezondheidsrisico's, waaronder diabetes type 2, hart- en vaatziekten, overgewicht, en rugklachten. Afwisselend staand en zittend werken kan deze risico's verminderen en een meer actieve en dynamische werkhouding bevorderen. Bovendien kan het afwisselen tussen zitten en staan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan leiden tot meer energie en alertheid tijdens het werk. Als je zittend werkt, pompt je hart minder bloed door je lichaam dan wanneer je staat, dus staand werken kan je helpen om meer bloed door je lichaam te laten stromen en je geest alert en scherp te houden.

Reden #2 - Scherper, alerter en creatiever werken

Naast de voordelen voor je gezondheid kan een zit-sta bureau ook helpen om scherper, alerter en creatiever te werken. Als je staat, wordt er meer bloed naar je hersenen gepompt, wat kan leiden tot een betere concentratie en cognitieve prestaties. Het kan ook helpen om mentale vermoeidheid te verminderen en de creativiteit te bevorderen. Staand werken verhoogt de productiviteit en zal de kwaliteit van het werk verbeteren.

Reden #3 - Minder rug-, schouder- en nekklachten

Veel mensen ervaren rug-, schouder- en nekklachten na langdurig zitten. Een zit-sta bureau kan deze klachten helpen verminderen door een meer natuurlijke houding te bevorderen en de druk op bepaalde lichaamsdelen te verlagen. Als je achter je bureau staat, heeft je wervelkolom een betere en natuurlijkere houding, wat kan helpen bij een evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug. Daardoor kan bijna iedereen staand werken als prettig en comfortabel ervaren, vooral als je al rugklachten hebt. Het is wel belangrijk dat te lang staan ook niet goed is voor je rug, en het is aanbevolen om niet langer dan één uur achter elkaar en niet meer dan vier uur per dag staand te werken. Door regelmatig te wisselen tussen staand en zittend werken en tussendoor genoeg te bewegen, kun je de kans op rug-, schouder- en nekklachten aanzienlijk verminderen.

Reden #4 -Verhoogde productiviteit en welzijn: Staand werken kan leiden tot meer energie, minder stress en verhoogde productiviteit.

Langdurig zitten kan leiden tot een verminderde bloedcirculatie en stijfheid in het lichaam. Als je staand werkt, verhoogt dit de bloedcirculatie in het lichaam, wat op zijn beurt zorgt voor een betere zuurstof- en voedingsstofvoorziening in de spieren en organen. Dit kan je helpen om je energieker te voelen en minder vermoeidheid te ervaren tijdens het werk. Staand werken kan ook helpen om stress te verminderen. Door meer te bewegen en minder te zitten, kan je lichaam meer endorfine produceren, wat je humeur en algehele gevoel van welzijn kan verbeteren. Daarnaast kan staand werken ook helpen om rug- en nekpijn te verminderen, die vaak het gevolg zijn van een slechte zithouding en langdurig zitten. Als gevolg van deze voordelen kan staand werken helpen om de productiviteit te verhogen. Werknemers die gebruik maakten van sta-bureaus zijn veel productiever dan hun collega's die de hele dag zaten. Staand werken kan je helpen om je aandacht te verbeteren, je meer alert te maken en je concentratievermogen te vergroten.

Reden #5 -Meer flexibiliteit

Een zit-sta bureau biedt maximale flexibiliteit doordat je kunt kiezen tussen staan of zitten terwijl je werkt. Dit geeft je de vrijheid om je houding aan te passen aan je activiteit en vermindert de kans op rug- en nekklachten. Als je bijvoorbeeld een taak hebt waarbij je veel moet typen, kan het zittend werken comfortabeler zijn. Maar als je een telefonisch overleg hebt of een brainstormsessie met collega's, kan het fijn zijn om staand te werken en meer ruimte te hebben om te bewegen en te spreken.

Kortom, een zit-sta bureau biedt maximale flexibiliteit en kan bijdragen aan een gezondere en comfortabelere werkhouding, evenals aan een hogere productiviteit en energieniveau gedurende de dag.

Nu zijn er veel soorten zit- sta bureaus op de markt. Offisk biedt alleen zit-dat bureaus van uitstekende kwaliteit. Sterke robuuste bureaus, uitgerust met 1 of zelfs 2 motoren. Klik hier voor het overzicht van alle zit-sta bureaus.